Visolity officieel Platinum Partner van Guardian360

Cyber security is één van de speerpunten in de dienstverlening van Visolity. De race tussen cyber criminelen en beveiligers wordt scherper en de gevolgen van cyber criminaliteit worden steeds groter. “Bij Visolity zijn we daarom blij dat we samenwerken met Guardian360: een echt Nederlands bedrijf met de missie om het beste securityplatform ter wereld te ontwikkelen”; aldus Steven Adema, Consultant bij Visolity.

Visolity is Platinum Partner van Guardian360 en dat is geen toeval. De twee bedrijven passen zowel qua aanbod, visie en DNA heel goed bij elkaar. Het belang van de klant is leidend voor beide bedrijven. Zowel Visolity als Guardian360 zijn kennisgedreven organisaties die het als taak zien om hun klanten te informeren en helpen bij het nemen van de juiste beslissingen. Transparant en duidelijk in hun advisering. Verkopen is nog steeds de klant helpen om te kopen!

We spraken met Jeff Scipio, Partner Director van Guardian360, over cyber security en de ontwikkelingen daarbinnen. Jeff is een ervaren IT-man die een uitgebreide carrière in de IT en telecom heeft. Eén ding heeft hij wel geleerd: security vereist andere kennis dan alleen ICT; het is een vak op zich, zeker als je praat over preventieve security. Dat is één van de redenen dat hij zich bij Guardian360 aansloot. Binnen het bedrijf houdt Jeff zich onder meer bezig met ontwikkelen en uitdragen van de visie.

Cyber security is niet alleen een IT-vraagstuk

Het beschermen van systemen is lange tijd een onderwerp geweest van de IT-manager, en gereduceerd tot een technisch probleem. Maar met groeiende wet- en regelgeving op het gebied van governance, compliancy en bescherming van privacy is het ook een actueel agendapunt van de bestuurders geworden. Grotere organisaties hebben tegenwoordig (naast een SiSO) vaak een FG (Functionaris Gegevensbescherming) of PO (Privacy Officer) in dienst. Het is hun taak om om de organisatie te laten voldoen aan de vastgestelde normen op het gebied van gegevensbescherming.

Jeff: “Security is een breed onderwerp geworden. Het gaat niet alleen meer om veiligheid, maar ook over afwijkingen ten opzichte van normeringen. Het is dus belangrijk om de werelden van de IT en de FG/PO bij elkaar te brengen.

Compliancy

Visolity is sterk vertegenwoordigd in de zorg, lokale overheden en educatie. Allemaal segmenten die te maken hebben met privacygevoelige informatie.

In de basis gaat het erom dat een organisatie haar IT-omgeving zodanig beveiligt dat interne en externe compliance aantoonbaar is en dat je als organisatiein in control bent.

Informatiebeveiliging is een continu proces

Cyber security is een ratrace die nooit stilstaat. Hackers bedenken steeds nieuwe manieren om systemen binnen te dringen. Een netwerk dat gisteren nog veilig leek, is vandaag kwetsbaar. Informatiebeveiliging is daarom een continu proces waarin mens, proces en technologie iedere dag naadloos moeten samenwerken.

Voor wie?

Gelukkig groeit het bewustzijn bij IT-managers en bestuurders binnen organisaties van iedere omvang. Het argument “Ik ben niet interessant genoeg om gehackt te worden,” hoor je steeds minder. Jeff noemt dit awareness versie 2.0: “Waar mensen eerst in de ontkenningsstand stonden, merk je dat het bewustzijn er inmiddeels is dat het iedereen kan overkomen. Het is geen kwestie meer van óf, maar van wanneer geworden. Dan gaat men op zoek naar de juiste tools. Dat is het moment dat goede voorlichting nodig is.”
De spraakmakende voorbeelden van de laatste maanden – de kaas bij de Albert Heijn, het energienetwerk in Amerika en de digitale inbraak bij gemeente Hof van Twente – hebben ervoor gezorgd dat het probleem op het netvlies staat. Ze hebben ook duidelijk gemaakt dat er geen ‘klein probleem’ bestaat omdat processen met elkaar gekoppeld zijn. Als één organisatie is gehacked, levert dat bij veel anderen eveneens grote problemen op, je bent onderdeel van een keten.

Partnernetwerk

Guardian360 werkt uitsluitend via een partnernetwerk. Dit zijn de bedrijven, zoals Visolity, die klanten adviseren over gevonden kwetsbaarheden in de systemen. Zij stellen vast hoe groot een risico is: is het kritisch en wat is er voor nodig om dit op te lossen? Deze discussie voeren zij met de klant om tot een advies- of met de juiste oplossing te komen.
Guardian360 stelt duidelijke voorwaarden aan partners met wie zij samenwerken. Naast functionele voorwaarden, zoals de omvang en aard van het klantenbestand, zijn er ook inhoudelijke voorwaarden. Jeff geeft daarover het volgende aan: “We vinden het belangrijk dat de partner al bewust bezig is met security en informatiebeveiliging. Dat moet ook uit overtuiging zijn: je moet goed kunnen uitleggen waarom je dit belangrijk vindt. Ook willen we dat je een bewezen autoriteit of trusted advisor bent in bepaalde marktsegmenten.”
Dan zijn er natuurlijk de softe randvoorwaarden: “wat is het DNA van die organisatie? Passen we bij elkaar? Is er een goede klik? Door gesprekken te voeren kom je erachter of het prettig samenwerken is. Als er een gezamenlijke business case is, is de gunfactor altijd een belangrijk element in de keuze.”
Dat was bij Visolity het geval. De samenwerking wordt door beide partijen als zeer positief ervaren! Maar er is meer: “Guardian360” is een belangrijke aanvulling op het portfolio van Visolity doordat het een platform biedt waarbij Visolity zijn klanten preventief veiligheid kan bieden. Voorkomen is beter dan genezen!. En de ‘hacker alert’-functionaliteit van Lighthouse, waarbij klanten direct een signaal krijgen als er wordt geprobeerd in te breken, is een waardevolle toevoeging. Je bent in staat een hacker te betrappen tijdens een inbraakpoging.
Visolity is dan ook zeer verheugd dat zij zich Platinum partner van Guardian360 mag noemen. “Wij zien de producten en oplossingen van Guardian360 als een waardevolle aanvulling op ons productportfolio. Wij kunnen in kader van (cyber)security onze klanten nog beter van dienst zijn, waarbij de klant kan aantonen dat ze in control zijn en voldoen aan de voor hun organisatie van toepassing zijn de richtlijnen (AVG, NEN7510, BIO/BIC)”, aldus Steven.
Meer weten over Visolity en/of Guardian360?
Neem contact op met één van onze consultants: 0591 66 82 72

Jeff Scipio (l) en Steven Adema (r) na het bekrachtigen van de Partnerovereenkomst.

Wij werken samen met