Desktop & Mobility

Bij Visolity geloven we dat eindgebruikers overal en altijd veilig moeten kunnen werken. Een goed functionerende werkplek resulteert direct in tevreden gebruikers die snel en efficiënt kunnen werken. Bovendien is dit het visitekaartje van uw IT-afdeling.

Met Desktop en Mobility biedt u uw klant toegevoegde waarde

Een werkplek bestaat allang niet meer alleen uit een laptop of werkstation, maar beslaat ook de tablet, mobiele telefoon en privé-apparatuur. Denk hierbij aan de computer thuis of de laptop die meegenomen wordt naar het werk (BYOD/CYOD). Op al deze platformen willen gebruikers over hun data kunnen beschikken.

In een goed doordachte werkomgeving kunnen nieuwe applicaties en updates geruisloos en zonder overlast voor de eindgebruiker worden uitgerold. Wij kijken samen met uw IT-afdeling en de medewerkers naar de wensen en mogelijkheden. Door constante afstemming houdt u regie op het concept. Op basis daarvan ontwerpen we een beheerbare omgeving.

Aanpak

De realisatie van de nieuwe werkplek bestaat uit het bouwen van een gestandaardiseerde omgeving, het “packagen” van applicaties en het opnieuw inrichten van de ondersteunings- en wijzigingsprocessen rondom de werkplek. Door een gestandaardiseerde omgeving dynamisch op te bouwen, creëren we voorspelbaarheid en reproduceerbaarheid. In het concept wordt alles geautomatiseerd en vinden minimaal handmatige stappen plaats om de foutmarge tot het uiterste te beperken.

Mogelijke oplossingen zijn:

  • Virtuele Desktop Infrastructuur (VDI) op basis van:
    • App portaal
    • Gevirtualiseerde werkplekken
    • “Single Sign On” eventueel met paslezers
  • Unified Endpoint Management (UEM)
Wij werken samen met