Startpagina / Over Visolity / Wat doet Visolity?

Wat doet Visolity?

Print

Visolity is gespecialiseerd in hoge beschikbaarheid, disaster-recovery en alles wat erbij komt kijken om dit te realiseren. We hebben hiervoor oplossingen voor verschillende lagen in de IT infrastructuur.

Lagen

LagenOm problemen als een beperkte beschikbaarheid en een onmogelijke disaster-recovery goed op te pakken, moet er naar meerdere lagen in de IT infrastructuur gekeken worden. De verschillende lagen van deze IT infrastructuur is hiernaast grafisch afgebeeld.

In de verschillende lagen kunnen verschillende acties ondernomen worden om beschikbaarheid en disaster-recovery aan te pakken. Het is belangrijk bij hoge beschikbaarheid te kijken naar de verschillende lagen. Zo heeft een geclusterde applicatie (service) een goede beschikbaarheid, maar met een enkelvoudig uitgevoerd netwerk kan de applicatie alsnog onbereikbaar worden voor de gebruikers.

De componenten met dezelfde kleur profiteren van elkaars beschikbaarheid. Een service welke draait op een stabiel OS heeft automatisch een hogere beschikbaarheid. Een complex applicatie-cluster kan overbodig worden door het clusteren van servers, met bijvoorbeeld VMware.

Architectuur

In iedere laag hebben we ervaring met oplossingen (hardware/software) om per laag een goede beschikbaarheid te krijgen. Om dit te realiseren, zetten we redundantie, virtualisatie en bewezen oplossingen in. We werken hiervoor samen met echte marktleiders om onze oplossingen te realiseren.

Voor een goede disaster-recovery, dient er rekening gehouden te worden met deze lagen. Hierin wordt voorzien in een disaster-recovery plan.

Beheersbaarheid

Omdat we in de verschillende lagen virtualisatie inzetten, ontstaat een stuk flexibiliteit en een goede beheersbaarheid. Tevens leveren we onze projecten op met goede monitoring, zodat een storing vroegtijdig opgemerkt wordt, waardoor de storing zonder downtime kan worden opgelost.

Oplossingen

Wij realiseren onder andere de volgende oplossingen:

Storage
Servers
  • Kantoorautomatisering; (Novell/Microsoft)
Server OS
Services
  • Netwerken met HP ProCurve;
  • Netwerkbeveiliging met 802.1x
Netwerk
  • Applicatie uitrol;
  • Applicatie virtualisatie;
  • Thuiswerk-oplossingen;
Applicaties
  • Terminal Server met applicatie virtualisatie;
  • Werkstation-deployment;
Werkstaton OS
  Werkstation