Startpagina / Oplossingen / VMware virtualisatie

Servers virtualiseren met VMware

Print

VMwareVirtualisatie maakt het mogelijk om computersystemen, storagesystemen en netwerkcomponenten op te delen in virtuele systemen. De virtuele infrastructuur is een laag tussen enerzijds de hardware (systemen, opslag, netwerk) en anderzijds de software die er op draait (OS en applicaties). Hierdoor zijn we in staat meer te halen uit de hardware en sneller te reageren op capaciteitsbehoefte van de gebruikers. Op deze manier verhoogt u de beschikbaarheid en bespaart u op de hoeveelheid hardware. Kortom meer doen met minder.

Kostenbesparend

Met VMware virtualisatie kunnen er meerdere besturingssystemen op één en dezelfde server draaien. In plaats van de 2-10% processorcapaciteitsgebruik van uw server kunt u nu toe naar wel 85%. Een snelle rekensom leert dat dit kostenbesparend werkt.

Flexibiliteit en efficiëntie

Flexibiliteit

Server virtualisatie met VMware maakt efficiënt en flexibel gebruik en beheer van hardware mogelijk. Er kan namelijk snel ingesprongen worden op capaciteitsbehoeften. Met de virtuele infrastructuur is het toevoegen van nieuwe systemen en services eenvoudig. Ook het toewijzen van hoeveelheden resources kunt u eenvoudig aanpassen. De complete backoffice kunt u beschouwen als een pool van proces, opslag en netwerkcapaciteit.

Beheersbaarheid

VMware levert managementproducten voor het beheren van virtuele systemen. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld workload automatisch verdelen naar fysieke systemen en de virtuele systemen dynamisch verhuizen zonder downtime. Zo kunt u overdag onderhoud uitvoeren aan de systemen, zodat dit niet meer ’s avonds of in het weekend hoeft te gebeuren. De gebruikers kunnen gewoon doorwerken en merken niets van het onderhoud. Ook dit is een flinke kostenbesparing, het terugdringen van weekend en/of overuren toeslag voor de IT afdeling!

VMware DRS

Hoge beschikbaarheid

VMware ESX servers worden door ons altijd redundant aangesloten op storage en op het netwerk, waardoor er zonder problemen een storage-pad of een netwerk-switch kan uitvallen. Zelfs het uitvallen van een of meerdere fysieke servers zal de productie niet belemmeren, de virtuele servers worden automatisch opnieuw gestart op de overige machines in het ESX cluster. Doordat virtuele servers hardware onafhankelijk zijn, kunnen ze eenvoudig op een recovery-site worden opgestart.

VMware HA

 

 

Meer weten hoe ons concept, waarin virtualisatie en VMware een belangrijke rol spelen, uw IT-afdeling kan helpen? Neem dan contact op met Rene Blokzijl, Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots, u heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.