Startpagina / Oplossingen / Referenties / 750 nieuwe werkstations voor scholengemeenschap

750 nieuwe werkstations voor scholengemeenschap

Print
Het Greijdanus is een gereformeerde scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs in Oost-Nederland met vestigingen in Zwolle, Hardenberg, Enschede en Meppel. Er zijn ongeveer 400 medewerkers werkzaam en zo'n 3.500 leerlingen. Onlangs zijn bij het Greijdanus de werkstations van zowel de docenten als de leerlingen vervangen. Visolity heeft in de afgelopen periode ruim 700 werkstations en 100 laptops geleverd.

Nieuwe aanpak

Dell in KlaslokaalIn het verleden zijn er altijd zogenaamde "kloon" en "zelfbouw" computers aangeschaft. Met deze investering wordt daar voor het eerst vanaf gestapt. Reden hiervoor is de betere kwaliteit en daardoor een lagere beheerslast. Daarnaast waren de kloon computers op de lange termijn aanzienlijk duurder.

Er is gekozen voor de compactere modellen van Dell. De belangrijkste voordelen van deze werkstations zijn de geringe afmetingen en het lage geluidsniveau.

Naast de compacte modellen zijn ook laptops en een aantal extra zware modellen aangeschaft, om te kunnen voorzien in het toenemend computer gebruik.

Geautomatiseerde uitrol

ZenWorks 10Voor de uitrol van de werkstations is er gebruik gemaakt van de nieuwste versie van ZenWorks, het desktop management systeem van Novell. ZenWorks 10 in combinatie met ENGL-toolkit zorgt ervoor dat de images hardware onafhankelijk worden, zodat er een zo klein mogelijk aantal images onderhouden hoeft te worden.

 

ZenWorks 10 Desktop Management kan naast het imagen, uitrollen en beheren van Images ook met een enkele agent policies en applicaties beheren, hulp op afstand bieden en software gebruik in kaart brengen.